Sery pleśniowe
Poznaj sery camembert oraz brie i wybierz swój ulubiony!
Turek Brie naturalny
Turek Brie jest produkowany według oryginalnej receptury w miasteczku Turek; w samym sercu Polski; w miejscu, gdzie tradycje mleczarskie sięgają 1935 roku.
Turek Camembert jest tworzony ze starannością i dbałością przez doświadczonych serowarów, a jego prosty skład jest w 100% naturalny.
Turek Brie naturalny zasmakuje wszystkim amatorom apetycznych posiłków. Jest tak dobry, że każdy w mig sięgnie po kolejny kawałeczek i kolejny… Nic dziwnego, to w końcu delikatny i rozpływający się w ustach ser z aksamitną skórką z porostem białej pleśni, który kusi łagodnym, kremowym smakiem.
Brie naturalny jest doskonały do kanapek, sałatek, jako przekąska lub na deskę serów.
.
mleko pasteryzowane, sól, kultury mleczarskie, podpuszczka mikrobiologiczna, pleśń gatunku Penicillium candidum i Geotrichum candidum.
(8 400 kJ/2 000 kcal)