Sery na ciepło
Na śniadanie, na grilla, na przekąskę? Na okrągło! Sery pleśniowe Turek to pyszna alternatywa na każdą okazję. Poznaj sery Camembert i Brie oraz wybierz swój ulubiony!
Turek Camembert na ciepło Na Grill Żurawina
Wiosna i lato sprzyjają spędzaniu czasu w gronie przyjaciół na świeżym powietrzu. To czas spacerów, pikników no i oczywiście i grillowania!
Wspólne grillowanie z bliskimi to doskonały czas na wypróbowanie pysznej nowości – „Turek Camembert na grill”!
Grillowany camembert to świetna alternatywa dla mięsa. Specjalna receptura sprawia, że ser przyrządzony na ruszcie jest niezwykle kremowy w środku, ale zachowuje swój kształt i nie wycieka na talerzu.
Smak przyrządzonego na grillu Turka Camembert doskonale podkreśli lekko kwaskowy sos żurawinowy – idealne połączenie…
Skład:
Camembert naturalny + sos żurawinowy (żurawina (46%), cukier, woda, syrop glukozowy, substancja żelująca: pektyna, substancja konserwująca: sorbinian potasu.
Gramatura: 2 x 100 g
Wartość odżywcza na 100 g:
Wartość energetyczna
1161 kJ/279 kcal
Tłuszcz
21 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone
16 g
Węglowodany
1,3 g
W tym cukry
< 0,5 g
Białko
21 g
Sól
1,7 g
Wapń
460 mg (57% RWS*)
*RWS – Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
(8 400 kJ/2 000 kcal)
(8 400 kJ/2 000 kcal)
Mleko z polskich gospodarstw
Odpowiednie dla wegetarian
Żródło białka