Sery pleśniowe

Na kanapkę, na grilla, na przekąskę? Na okrągło! Sery pleśniowe Turek to pyszna alternatywa na każdą okazję.
Poznaj sery camembert oraz brie i wybierz swój ulubiony!
seryturek.pl Produkty Sery pleśniowe Turek Camembert z grzybami

Turek Camembert z grzybami

Turek Camembert jest produkowany według oryginalnej receptury w miasteczku Turek; w samym sercu Polski; w miejscu, gdzie tradycje mleczarskie sięgają 1935 roku.
Turek Camembert jest tworzony ze starannością i dbałością przez doświadczonych serowarów, a jego prosty skład jest w 100% naturalny.

Turek Camembert z grzybami to idealny na kanapki, delikatny, rozpływający się w ustach ser z białą, aksamitną skórką z porostem białej pleśni. Świetnie sprawdzi się także jako dodatek do sałatek lub jako przekąska, na deskę serów.  Jeśli jesteś fanem grzybów leśnych, ten wariant na pewno przypadnie Ci do gustu.

Skład:

mleko pasteryzowane, sól, borowik i maślak (łączna zawartość 0,9%), aromat, kultury mleczarskie, podpuszczka mikrobiologiczna, pleśń gatunku Penicillium candidum i Geotrichum candidum.

Gramatura: 120 g

Wartość odżywcza na 100 g:
Wartość energetyczna
1475 kJ/356 kcal
Tłuszcz
31 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone
22 g
Węglowodany
1,3 g
W tym cukry
< 0,5 g
Białko
18 g
Sól
1,7 g
*RWS – Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
(8 400 kJ/2 000 kcal)
Mleko z polskich gospodarstw
Odpowiednie dla wegetarian
Żródło białka
kanapka z serem naturek camembert