Sery pleśniowe
Poznaj sery camembert oraz brie i wybierz swój ulubiony!
Turek Camembert z grzybami
Turek Camembert jest produkowany według oryginalnej receptury w miasteczku Turek; w samym sercu Polski; w miejscu, gdzie tradycje mleczarskie sięgają 1935 roku.
Turek Camembert jest tworzony ze starannością i dbałością przez doświadczonych serowarów, a jego prosty skład jest w 100% naturalny.
Turek Camembert z grzybami to idealny na kanapki, delikatny, rozpływający się w ustach ser z białą, aksamitną skórką z porostem białej pleśni. Świetnie sprawdzi się także jako dodatek do sałatek lub jako przekąska, na deskę serów. Jeśli jesteś fanem grzybów leśnych, ten wariant na pewno przypadnie Ci do gustu.
mleko pasteryzowane, sól, borowik i maślak (łączna zawartość 0,9%), aromat, kultury mleczarskie, podpuszczka mikrobiologiczna, pleśń gatunku Penicillium candidum i Geotrichum candidum.
(8 400 kJ/2 000 kcal)