Przepisy
Planujesz posiłek od serca? Sprawdź przepisy, które dla Ciebie przygotowaliśmy, a potem podaruj sobie i bliskim chwile pełne przyjemności.
Kanapka z rukolą, polędwicą i konfiturą z żurawiny
z Turek Camembert
Łatwe
15 minut
Dla 1 osoby
Składniki:
Na 1 porcję:
- 2 kromki chleba pszenno-żytniego
- odrobina masła
- kilka listków rukoli
- 2 plastry wędliny (np. polędwicy wędzonej)
- ser Turek Camembert
- 2 łyżeczki konfitury z żurawiny
- Przygotowujemy dwie kromki pszenno-żytniego chleba. Następnie smarujemy je masłem.
- Dodajemy listki rukoli i plastry wędliny.
- Kroimy w plastry ser Turek Camembert naturalny. Następnie kładziemy go na kanapkę i dodajemy na wierzch słodką konfiturę z żurawiny.
- Przykrywamy naszą kanapkę drugą kromką chleba i gotowe! Można rozkoszować się wyjątkowym smakiem!