Przepisy

Planujesz posiłek od serca? Sprawdź przepisy, które dla Ciebie przygotowaliśmy, a potem podaruj sobie i bliskim chwile pełne przyjemności.
seryturek.pl Przepisy Kanapka z rukolą, polędwicą i konfiturą z żurawiny

Kanapka z rukolą, polędwicą i konfiturą z żurawiny

z Turek Camembert

Łatwe
15 minut
Dla 1 osoby
Składniki:

Na 1 porcję:

  • 2 kromki chleba pszenno-żytniego
  • odrobina masła
  • kilka listków rukoli
  • 2 plastry wędliny (np. polędwicy wędzonej)
  • ser Turek Camembert
  • 2 łyżeczki konfitury z żurawiny
  1. Przygotowujemy dwie kromki pszenno-żytniego chleba. Następnie smarujemy je masłem.
  2. Dodajemy listki rukoli i plastry wędliny.
  3. Kroimy w plastry ser Turek Camembert naturalny. Następnie kładziemy go na kanapkę i dodajemy na wierzch słodką konfiturę z żurawiny.
  4. Przykrywamy naszą kanapkę drugą kromką chleba i gotowe! Można rozkoszować się wyjątkowym smakiem!