Sery pleśniowe

Na kanapkę, na grilla, na przekąskę? Na okrągło! Sery pleśniowe Turek to pyszna alternatywa na każdą okazję.
Poznaj sery camembert oraz brie i wybierz swój ulubiony!
seryturek.pl Produkty Sery pleśniowe Turek Camembert lekki bez laktozy

Turek Camembert lekki bez laktozy

Turek Camembert jest produkowany według oryginalnej receptury w miasteczku Turek; w samym sercu Polski; w miejscu, gdzie tradycje mleczarskie sięgają 1935 roku.
Turek Camembert jest tworzony ze starannością i dbałością przez doświadczonych serowarów, a jego prosty skład jest w 100% naturalny.

Turek Camembert lekki bez laktozy to idealny na kanapki, delikatny, rozpływający się w ustach ser z białą, aksamitną skórką z porostem białej pleśni. Jest to wariant stworzony z myślą o tych, którzy poszukują mniej kalorycznych rozwiązań w swojej diecie.
Turek Camembert lekki bez laktozy ma mniejszą zawartość tłuszczu względem Turek Camembert naturalny oraz większą zawartość białka. Świetnie sprawdzi się także jako dodatek do sałatek lub jako przekąska na deskę serów.

Skład:

mleko pasteryzowane, prażone pestki dyni (4%), sól, kultury mleczarskie, podpuszczka mikrobiologiczna, pleśń gatunku Penicillium candidum i Geotrichum candidum.

Gramatura: 120 g

Wartość odżywcza na 100 g:
Wartość energetyczna
1475 kJ/356 kcal
Tłuszcz
31 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone
22 g
Węglowodany
1,3 g
W tym cukry
< 0,5 g
Białko
18 g
Sól
1,7 g
Wapń
460 mg (57% RWS*)
*RWS – Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
(8 400 kJ/2 000 kcal)
Mleko z polskich gospodarstw
Odpowiednie dla wegetarian
Żródło białka
kanapka z serem naturek camembert