Sery pleśniowe
Poznaj sery camembert oraz brie i wybierz swój ulubiony!
Turek Camembert lekki bez laktozy
Turek Camembert jest produkowany według oryginalnej receptury w miasteczku Turek; w samym sercu Polski; w miejscu, gdzie tradycje mleczarskie sięgają 1935 roku.
Turek Camembert jest tworzony ze starannością i dbałością przez doświadczonych serowarów, a jego prosty skład jest w 100% naturalny.
Turek Camembert lekki bez laktozy to idealny na kanapki, delikatny, rozpływający się w ustach ser z białą, aksamitną skórką z porostem białej pleśni. Jest to wariant stworzony z myślą o tych, którzy poszukują mniej kalorycznych rozwiązań w swojej diecie.
Turek Camembert lekki bez laktozy ma mniejszą zawartość tłuszczu względem Turek Camembert naturalny oraz większą zawartość białka. Świetnie sprawdzi się także jako dodatek do sałatek lub jako przekąska na deskę serów.
mleko pasteryzowane, prażone pestki dyni (4%), sól, kultury mleczarskie, podpuszczka mikrobiologiczna, pleśń gatunku Penicillium candidum i Geotrichum candidum.
(8 400 kJ/2 000 kcal)