Sery pleśniowe
Poznaj sery camembert oraz brie i wybierz swój ulubiony!
Turek Camembert naturalny
Turek Camembert jest produkowany według oryginalnej receptury w miasteczku Turek; w samym sercu Polski; w miejscu, gdzie tradycje mleczarskie sięgają 1935 roku.
Turek Camembert jest tworzony ze starannością i dbałością przez doświadczonych serowarów, a jego prosty skład jest w 100% naturalny.
Turek Camembert naturalny to propozycja idealna na kanapki. Jego delikatny smak, kremowe wnętrze i aksamitna biała skórka wspaniale komponuje się z warzywami i chrupiącym pieczywem. Turek camembert naturalny nada Twojej kanapce charakteru, wzbogacając jej smak i teksturę. Świetnie sprawdzi się także jako dodatek do sałatek
lub jako przekąska na deskę serów.
mleko pasteryzowane, sól, kultury mleczarskie, podpuszczka mikrobiologiczna, pleśń gatunku Penicillium candidum i Geotrichum candidum
(8 400 kJ/2 000 kcal)