Sery pleśniowe
Poznaj sery camembert oraz brie i wybierz swój ulubiony!
Turek Camembert naturalny „Wyrazisty”
Turek Camembert jest produkowany według oryginalnej receptury w miasteczku Turek; w samym sercu Polski; w miejscu, gdzie tradycje mleczarskie sięgają 1935 roku.
Turek Camembert jest tworzony ze starannością i dbałością przez doświadczonych serowarów, a jego prosty skład jest w 100% naturalny.
Wieczorne spotkanie z przyjaciółmi? Turek Camembert naturalny “Wyrazisty” będzie idealny. Jest to wariant skierowany do miłośników intensywniejszych smaków. Wypróbuj kremowy, rozpływający się ustach ser camembert naturalny o intensywnym smaku. Turek Camembert „Wyrazisty” idealnie komponuje się ze słonymi i wytrawnymi przekąskami, takimi jak krakersy, orzeszki, oliwki czy kapary.
mleko pasteryzowane, sól, kultury mleczarskie, podpuszczka mikrobiologiczna, pleśń gatunku Geotrichumcandidum.
(8 400 kJ/2 000 kcal)