Sery pleśniowe
Poznaj sery camembert oraz brie i wybierz swój ulubiony!
Turek Camembert z prażonymi pestkami dyni
Turek Camembert jest produkowany według oryginalnej receptury w miasteczku Turek; w samym sercu Polski; w miejscu, gdzie tradycje mleczarskie sięgają 1935 roku.
Turek Camembert jest tworzony ze starannością i dbałością przez doświadczonych serowarów, a jego prosty skład jest w 100% naturalny.
Turek Camembert z prażonymi pestkami dyni to kremowy camembert naturalny z dodatkiem podwójnie prażonych pestek dyni.
Turek Camembert z prażonymi pestkami dyni to doskonałe połączenie polskiej marki z polskim superfoods – pestki dyni to jedne z najzdrowszych nasion, bogate w wiele cennych witamin i minerałów.
mleko pasteryzowane, prażone pestki dyni (4%), sól, kultury mleczarskie, podpuszczka mikrobiologiczna, pleśń gatunku Penicillium candidum i Geotrichum candidum.
(8 400 kJ/2 000 kcal)