Sery pleśniowe
Poznaj sery camembert oraz brie i wybierz swój ulubiony!
Turek Camembert z zielonym pieprzem
Turek Camembert jest produkowany według oryginalnej receptury w miasteczku Turek; w samym sercu Polski; w miejscu, gdzie tradycje mleczarskie sięgają 1935 roku.
Turek Camembert jest tworzony ze starannością i dbałością przez doświadczonych serowarów, a jego prosty skład jest w 100% naturalny. Turek Camembert z zielonym pieprzem to idealny na kanapki, delikatny, rozpływający się w ustach ser z białą, aksamitną skórką z porostem białej pleśni. Aromatyczne ziarna pieprzu wspaniale przełamują łagodny smak camemberta. Świetnie sprawdzi się także jako dodatek do sałatek lub jako przekąska, na deskę serów.
mleko pasteryzowane, sól, zielony pieprz (1,5%), kultury mleczarskie, podpuszczka mikrobiologiczna, pleśń gatunku Penicillium candidum i Geotrichum candidum.
(8 400 kJ/2 000 kcal)