Sery pleśniowe
Na kanapkę, na grilla, na przekąskę? Na okrągło! Sery pleśniowe Turek to pyszna alternatywa na każdą okazję.
Poznaj sery camembert oraz brie i wybierz swój ulubiony!
Poznaj sery camembert oraz brie i wybierz swój ulubiony!
Turek Camembert z ziołami
Turek Camembert jest produkowany według oryginalnej receptury w miasteczku Turek; w samym sercu Polski; w miejscu, gdzie tradycje mleczarskie sięgają 1935 roku.
Turek Camembert jest tworzony ze starannością i dbałością przez doświadczonych serowarów, a jego prosty skład jest w 100% naturalny.
Turek Camembert z ziołami to idealny na kanapki, delikatny, rozpływający się w ustach ser z białą, aksamitną skórką z porostem białej pleśni. Świetnie sprawdzi się także jako dodatek do sałatek lub jako przekąska, na deskę serów.
Poznaj pyszny Turek Camembert z aromatycznymi ziołami.
Skład:
mleko pasteryzowane, sól, zioła prowansalskie (0,35%), kultury mleczarskie, podpuszczka mikrobiologiczna, pleśń gatunku Penicillium candidum i Geotrichum candidum.
Gramatura: 120 g
Wartość odżywcza na 100 g:
Wartość energetyczna
1475 kJ/356 kcal
Tłuszcz
31 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone
22 g
Węglowodany
1,3 g
W tym cukry
< 0,5 g
Białko
18 g
Sól
1,7 g
*RWS – Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
(8 400 kJ/2 000 kcal)
(8 400 kJ/2 000 kcal)
Mleko z polskich gospodarstw
Odpowiednie dla wegetarian
Żródło białka